Mrvice
Češnjak,
Peršin
Sol, papar
Koncentrat rajčice
Krumpiri
Mladi bob
Maslinovo ulje
Artičoke očistiti od grubih, tvrdih vanjskih listova, malo im odrezati vrh I stabljiku ako je potrebno kako bi stabilno stajale u zdjeli.
Napraviti suhu smjesu od nasjeckanog češnjaka I peršina, krušnih mrvica, soli I papra. S ovom smjesom puniti artičoke (malo rastvoriti glavice kako bi smjesa što bolje ušla u artičoku). Slagati ih jednu pokraj druge u zdjelu pa na vrh svake staviti malo koncentrata rajčice I par kapi maslinovog ulja.
Razmak između artičoka puniti kriškama oguljenog krumpira I zrnima boba.
Naliti vode za prst- dva iznad artičoka I povrća. Malo posoliti I kuhati. Kad provrije smanjiti vatru I kuhati na laganoj vatri dok se krumpiri ne skuhaju.
Prije posluživanja posuti s malo svježe nasjeckanog peršina I s par kapi maslinovog ulja.
Mnogi se u ovom trenutku nađu pred izazovom- kako jesti artičoke? Skidajte list po list I provucite ga kroz zube kako bi skinuli meso s listova. Malo kruha umočenog u saft, zalogaj boba I krumpira koji je upio sve ove fenomenalne okuse. A kad nakon što pojedete sve listove artičoka stignete do “srca” znat ćete zašto se trud isplatio…